onsdag 20 juni 2012

Apples avtal med Liguidmetal är förlängt!


För två år sedan kunde vi läsa om att Apple ingått ett speciellt avtal med företaget Liquidmetal. För Apple innebar detta ensamrätt på alla innovationer och upptäckter företaget gjorde med dess produkter. Ensamrätten gällde alla områden som Apple verkar i, alltså en ganska bred marknad för denna typ av metall. Avtalet i fråga gällde dock enbart fram till i år, 2012.
Apple har nu förlängt detta avtal, även denna gång med 2 år till och med 2014. Denna tid väntas bli mer händelserik inom företaget där större nyheter och innovationer för Apples intresse läggs fram. Då avtalet är förlängt gäller samma vilkor som tidigare där Apple alltså har ensamrätt på det Liquidmetal gör.

Fram till idag har Liquidmetal inte haft direkt stor del i äppelföretagets produkter, metallen har enbart använts i den lilla del som används för att trycka ut simkorts-hållaren. Liquidmetals uppfinnare, Dr. Atakan Peker vill i samband med detta poängtera att risken för att Apple skulle kunna presentera en produkt, gjord av enbart Liquidmetal är mycket liten i några år framöver.

Metallen är elastisk, extremt formbar och på samma gång mycket stark.


- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar