fredag 13 april 2012

Apple släpper spelkonsol i samarbete med Steam? Cook vet något som vi inte vet!





Tänker Apple köpa spelplattformen Steam? Tänker de släppa en konsol tillsammans? Ingen vet, men snart lär vi få veta. Det visar sig nämligen att Apples VD Tim Cook tidigare idag besökte huvudkontoret för Valve, företaget som ligger bakom spelplattformen Steam. Medan syftet med Cooks besök är okänt, ryktas det om ett unikt samarbete bolagen emellan.
Steam är en av världens största spelplattformar för PC och Mac. För inte så länge sedan släpptes fler titlar i butiken för Mac och tidigare i år släppte Steam en unik iOS-app för iPhone och iPod Touch. Apple och Steam gillar verkligen varandra, men vad kan det påstådda samarbetet handla om?
Det har länge ryktats om att Apple tänker släppa en egen spelkonsol, och vi vet redan att de jobbar med en spelkontroll. Vad sägs om en spelkonsol tillverkad och designad av Apple, som erbjuder App Store och Steam? Inte helt omöjligt. Det visar sig nämligen att Steam också har planer på att bygga en fullfjädrad spelkonsol och företaget har alldeles nyligen annonserat om lediga jobb på just den fronten.
Kan Steam och Apple ha en produkt på gång tillsammans? Ska Steam släppas för Apple TV? Eller vill Apple ”bara” se en allvarligare marknad för spel till Mac? Jag tror på följande… Valve och Apple går samman för att göra en spelkonsol. Hårdvara, OS och design av Apple. Online integration och ekosystem av Valve. Varför inte? Vad hoppas du på?
- Postat från min iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar