torsdag 5 april 2012

iPanel

Du vet den där HDTVn som Apple ryktas släppa? Den som endast kommer att bestå av en magisk glasskiva-den kommer att få namnet iPanel och kommer att gå i produktion redan i maj. Du kanske undrar varför den inte kommer att heta iTV? Först och främst så är namnet iTV redan upptaget från en stor TV-kanal i England som inte är villiga att släppa sitt namn. Men det är inte det största skälet till varför den magiska HDTVn får heta iPanel och inte iTV.

Om man ska tro de här uppgifterna som kommer från analytikern Peter Misek så beror det på att Apples TV kommer att vara mycket mer än bara en TV. Det kommer att vara en enhet vi aldrig tidigare skådat:

It is a display, gaming center, media hub, computer, home automator, etc. Also, Apple would likely have difficulty getting naming rights from the UK TV network iTV. Berättar Misek.

Hmm… iPanel? Skulle Apple verkligen döpa någon av sina produkter för iPanel? Jag vet inte… Jag tror inte det. Men om du tycker att namnet låter lite udda, om dock spännande, så är det inte allt som Misek förutspår. Han påstår nämligen också att HDTVn kommer att kosta (så lite som) 8 828 kr och att det kommer att tillverkas hela 5 miljoner exemplar vid första lanseringen.

Misek är en analytiker och kan mycket väl ha fel. Men han kan också ha rätt. Genom åren har vi sett många analytiker med god insikt i Apples produkter, som har haft rätt. Men jag skulle ändå ta dessa rykten med en nypa salt. Mer om detta då vi vet mer…


- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar