onsdag 11 april 2012

SVTs Rapport ljuger om säkerheten med iPhone!!!

Tidigare ikväll visade SVTs Rapport ett inslag om den dåliga säkerheten för smartphones. Eller som dom själva vill kalla det ”Säkerhetsexpert varnar för oskyddade mobiler på jobbet.” Hjälp, stoppa pressarna! Eller nja… Det hela är inte så omfattande eller farligt som Rapport vill få det att låta. Inslaget i sig handlar om den dåliga säkerheten och den stora chansen att få hem virus till sin Android-telefon. Just precis, Rapport framhäver den usla säkerheten med Android-plattformen. Inget nytt under solen, men vad som gör att jag mår illa av reportaget är hur dem falskt pekar ut Apples iPhone i problemet.
Inte någonstans i reportaget nämner experten iPhone men flera gånger under inslaget visar Rapport upp bilder på människor med en iPhone. Det visas också bilder på Android-telefoner vilket egentligen borde räcka. Rapport borde nämligen understryka vilka telefoner som kan drabbas och vilken plattform som i stort sett ligger säker. Men det är som vanligt, jag antar att nyheten inte skulle få lika stor genomslagskraft om de endast visade upp Android-telefoner.
Jag är inte objektiv, men SVT utger sig för att vara det, men det känns inte som att de bär upp den rollen särskilt bra. Gör om, gör rätt.
Länk till SVTs rapport kommer senare under kvällen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar