tisdag 24 april 2012

Om nästa iPhone får större skärm




Det ryktades en del innan lanseringen av iPhone 4S (då kallades den givetvis iPhone 5) att just den modellen skulle få en större skärm på 4 tum. Nu vet vi ju att det inte blev så, men ryktet lever kvar och nedan har du några exempel från 9to5Mac om hur en 4-tums-iPhone skulle kunna se ut. Förutom designen på dessa bilder är kanske det mest intressanta bilden ovan som också visar ett koncept på hur widgets i iOS 6 (då är det väl ändå dags för widgets?) skulle kunna se ut.

Senaste ryktet lutar mot att nästa generations iPhone bibehåller samma bredd, men blir aningen högre så att skärmen blir 4 tum i formatet 9:5, 16:9 eller 16:10. En extrarad med ikoner i princip:






Problemet med att förändra proportionerna på skärmen men samtidigt behålla antalet pixlar är att PPI-talet (pixlar-per-tum) skulle sjunka under den magiska gränsen för Retina på 300 PPI. Dessutom kommer många de flesta appar behöva skrivas om rejält för att optimeras för en skärm med andra proportioner. Å andra sidan, om Apple behåller samma proportioner, och bara förstorar skärmen symmetriskt åt alla håll, kan den maximala storleken på skärmen maximalt bli 3,85 tum om PPI-talet ska hållas på över 300.

Faller något av dessa koncept dig i smaken? Skulle du helst vilja ha en bredare eller längre iPhone?














- Postat från min iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar