tisdag 10 april 2012

OS X Mountain Lion






Med OS X Mountain Lion kommer du att använda din Mac på helt nya sätt. Det innehåller många av de innovativa funktionerna på iPad och fungerar dessutom ännu bättre med iCloud. Det betyder att du kan göra allt du gör på Mac smartare, enklare och roligare. Titta på Videon




iCloud
Det bara funkar – på fler sätt än någonsin. I OS X Mountain Lion behöver du bara logga in en gång med ditt Apple-ID så ställs iCloud automatiskt in på din Mac.1 Det innebär att iCloud redan från första stund håller e-post, kalendrar, kontakter, dokument och annat uppdaterat på alla enheter du använder. Så när du lägger till, tar bort eller redigerar någonting på din Mac, sker samma sak på din iPad, iPhone och iPod touch – och tvärtom.




Meddelanden
Mac håller igång samtalet. I Meddelanden kan du göra allt du gör i iChat och mycket mer. Du kan till exempel använda iMessage. Precis som med iMessage i iOS 5 kan du skicka obegränsat med meddelanden till alla som har en Mac eller iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 5. Skicka bilder, videor, dokument och kontakter – eller meddelanden till flera mottagare. Du kan se när ditt meddelande levererats och när någon skriver ett svar. Aktivera läskvitton så får avsändaren en bekräftelse på att du har läst meddelandet. Dina meddelanden skyddas med E2E-kryptering. Dessutom kan du starta samtalet på din Mac och fortsätta det på din iPhone, iPad eller iPod touch. På så sätt förblir ingenting osagt.




Påminnelser
Nu glömmer du aldrig. När du har mycket att göra ser Påminnelser till att du får allting gjort. Allt finns med på en lista. Flera stycken, faktiskt. Skapa så många listor du vill och redigera dem enkelt. Ställ in förfallodatum så får du en påminnelse när en deadline närmar sig. Bocka av saker på listan efterhand och håll koll på sånt du har avslutat. För att se till att du inte glömmer någonting håller iCloud alla påminnelser uppdaterade på din Mac, iPad, iPhone och iPod touch.




Anteckningar
Samla dina tankar. Anteckningar i OS X Mountain Lion är till för alla dina tankar och funderingar. Så fort en spännande tanke dyker upp kan du skriva ned den. Foton, bilder och bilagor gör tankarna ännu mer tänkvärda. Du kan lägga till, ta bort och bläddra bland dina anteckningar eller göra en snabb sökning. Använd Dela-knappen om du vill skicka dina anteckningar till vänner och kollegor via Mail eller Meddelanden. Lägg till viktiga anteckningar på skrivbordet så att du snabbt kan nå dem och ta dem med dig överallt. Eftersom Anteckningar fungerar med iCloud uppdateras alla anteckningar du skapar eller redigerar på din Mac automatiskt på din iPhone, iPad och iPod touch också.




Påminelsecenter
Allt du har på gång – allt på ett ställe. Det dyker alltid upp någonting nytt på din Mac – e-brev, snabbmeddelanden, vänförfrågningar, kalenderaktiviteter med mera. Med Notiscenter har du enkelt koll på läget eftersom allt finns på ett enda ställe. Nya notiser visas på ditt skrivbord och försvinner snabbt, så du behöver aldrig avbryta det du gör. Visa alla notiser i en prydlig lista genom att svepa till vänster, så vet du alltid vad som är på gång, så fort det händer.




Dela-knappen
Se det och dela det. Du hittar Dela-knappen i många av programmen i OS X Mountain Lion. Med den kan du enkelt sprida nyheter – och länkar, bilder och även videor. Skicka länkar från Safari. Skicka dina anteckningar via Mail eller Meddelanden. Publicera bilder på Flickr. Skicka videor till Vimeo och twittra om allt möjligt.




Twitter
Twittra direkt från dina appar. OS X Mountain Lion ger dig full kontroll över allt som händer i Twitter. Logga in en gång och sätt igång och twittra, utan att behöva lämna programmet du använder. Twittra länkar och bilder direkt från Safari, iPhoto eller Photo Booth med nya Tweet-kortet. Twittra kommentarer och lägg till platser. Om någon nämner dig i en tweet eller skickar ett snabbmeddelande får du genast en Twitter-notis.




Game center
Mac blandar sig i leken. Snart kommer Mac att ställas mot iPad, iPhone och iPod touch – i en vänskaplig Game Center-match.2 Ett större spelfält med ännu tuffare motstånd. Du skapar bara ett Game Center-konto med ditt Apple-ID. Logga in, så är du med. Dina vänner kommer snabbt att hitta dig och du letar enkelt reda på dem. Starta ett spel för flera deltagare eller utmana personer du inte känner. Titta på resultattavlan för varje spel så får du se hur du ligger till jämfört med motståndare runt om i världen. Du kan också hitta nya spel baserat på de som du och dina vänner redan spelar.




Air-play skärmdubblering
Din Mac är på TV. Den här nya funktionen i Mountain Lion är till för publiken. Med AirPlay-skärmdubblering kan du strömma allt som visas på din Mac till din HD-TV via Apple TV. Visa webbsidor och videor för vännerna i soffan, håll lektioner inför hela klassen eller ge en presentation i konferensrummet. Det här är stort för din Mac – och för alla runt omkring den.




Gatekeeper
En ännu säkrare Mac – på dina villkor. Med Gatekeeper i OS X Mountain Lion är din Mac säkrare än någonsin tidigare. Funktionen förhindrar att du oavsiktligt hämtar och installerar skadeprogram och låter dig bestämma vilka program som hämtas och körs på din Mac. Nu kan du välja bland tre olika säkerhetsalternativ. Hämta och kör program från vilken källa som helst, precis som i OS X Lion. Om du vill ha utökat skydd väljer du att endast hämta och köra program från Mac App Store samt program med ett Developer ID. Det allra säkraste alternativet är att bara hämta och köra program från Mac App Store. Med Gatekeeper kan du själv bestämma vilken inställning du vill använda. Läs mer om Gatekeeper
- Postat från min iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar